Rețetele pizzelor de la Trenta Pizza – Pizza Capricciosa

Pentru ca o pizza sa fie reusita, este foarte important sa acordam atentie blatului de pizza.

Putem prepara o pizza delicioasa cu blat pufos sau blat subtire, in functie de gusturile noastre. Pizza cu aluat pufos are un timp de coacere mai let, o tinem mai mult in cuptor pentru a se putea patrunde suficient astfel in cat sa fie bine facuta, dar sa ramana pufoasa in acelasi timp. Daca, insa, ne place mai mult blatul subtire la o pizza, este bine de stiut ca timpul de coacere este, evident, mai scazut, dar, in acelasi timp, trebuie sa fim atenti cum intindem blatul pentru ca produsul final sa iasa cum ne dorim.

Luam aluatul, fie el pentru blat subtire sau pufos si il intindem pe o planseta tapetata cu faina, dupa care il punem in forma speciala Trenta Pizza de 30 cm. Tragem marginile putin in sus, pe peretii tavii si intepam in mai multe locuri cu furculita. Peste aluat adaugam sosul de pizza facut din rosii proaspete, ulei de masline si condimentat cu piper alb, oregano si busuioc. Intindem sosul uniform pentru a pregati terenul pentru “ploaia” de ingrediente care urmeaza.

Peste blatul pregatit punem mozzarella rasa, din abundenta, peste care aranjam salam chorizo, ciuperci proaspete taiate felii si piept de pui pe care in prealabil l-am fript bine pe gratar, pe ambele parti. Totul se aromatizeaza cu fasii de ardei gras, peste care mai presaram putina mozzarella.

Dupa ce am terminat de pus toate ingredientele in pizza, dam tava la cuptor pana ce capata o culoare rumenie si e numai buna de gustat.

Iată cum Trenta Pizza prepară cea mai buna pizza Capricciosa pe care ai încercat-o vreodată. Să ai poftă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.